fredag den 3. juli 2015

Nøj der har været knald på i dag, og i morgen bliver endnu mere hektisk:-)

Vi har da kørt 650 km, set Rio Puerco Bridge i NM, set Painted Desert/Pertrified National Forest, Indianer Tipi(Motel i Holbrook), Meteor Crater i AZ, og sidst men ikke mindst set en anelse af Grand Canyon, som egentlig skulle have været i flot solnedgang, men om sommeren kommer der tit regn og tordenbyger til aften, og skete igen i dag, så vi kørte derop noget tidligere og gik en lille tur, og ser en del af det andet i morgen....vi kunne jo spare lidt på kiggeriet da vi har været her før.

Men vi kom afsted fra ABQ kl.8 i morges og så var det ellers vestpå, vi så hurtigt en forladt bro på Route 66 der hedder Rio Puerco Bridge, som ikke har været brugt i 16 år og ligger lige op af motorvejen, ville heller ikke ønske for nogen at køre på vejen hen over broen, så skulle der ny undervogn på bilen. Så havde vi et langt smukt motorvejsstykke mod Arizona og da vi var kommet ind i den stat hed den Painted Desert/Pertrified National Forest. Painted Desert overraskede ved at være ekstremt flot. Kort forklaret er det ørken i flere farver som kan ses på "bakkerne" forklaringen på de forskellige farver er metaller i jorden, det skal opleves, billederne viser det ikke godt nok. Pertrified National Forest er ældgamle forstenene træstammer, som var sjovest at se på hvor de lå og flød op og ned af bakkerne.

Vi fik set det kendte Motel Wigwam i Holbrook som har Indianer Tipi lignende huse man kan overnatte i, hvor der ved hver af dem holder en gammel amerikaner øse.

Derpå stod den på Meteor Crater tæt ved Flagstaff, et gigantsik hul som er skabt af en meteor for 50000 år siden, groft sagt er det jo bare et hul, men alligvel vildt så stort det var. Hvad større var, var prisen på indgang 350kr. for at se et hul, og det var hamrende varmt at være der ovenikøbet.

Så hed den ellers afgang mod Grand Canyon el. Tusayan som byen hedder vi bor ved lige syd for indgangen, og nu er det første gang man kan se mens vi har været afsted, at amerikanerne også har ferie, der er mange mennesker og indgangen til parken tog også lidt tid, så vi frygtede der manglede p-pladser i parken, men det var heldigvis ikke tilfældet, så vi fik gået en lille tur, og så et flot tordenvejr i det fjerne som udviklede sig, så vi så lynene banke ned i klipperne nedenunder. Faktisk var det eneste sted det ikke regnede til sidst var hvor vi var, for der var regn hele vejen rundt om os.

Nu er det tid at slutte for i morgen skal der køres og opleves endnu mere end i dag, så må vi se om der kommer noget på bloggen i morgen, det vil jeg ikke love pt.

Rio Puerco Bridge

Asfalten lader en del tilbage at ønske

Ikke noget at komme efter, fik lige et billede fra bilen, men alt regn på denne side af skiltet ryger østpå, på den anden side ryger vestpå. Dvs. Atlanten el. Stillehavet

Mikkel er søvnig


Painted Desert




Her gik Route 66 engang, nu er der kun pælene tilbage


De tager hele Route 66

Læg mærke til farveforskellen

Gamle træstammer

Den største træstamme

Wigwam hotel

Meteor Crater




Grand Canyon med Colorado River i kløften




De synes ikke det er så specielt, det fortryder de nok om 10 år




Ingen kommentarer:

Send en kommentar